Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Ţurcan, eventual cu Tkaciuc, pot…

Ţurcan, eventual cu Tkaciuc, pot reforma PCRM într-un partid socialist sau social-democrat european

Dupa lovitura sub centura pe care Voronin o primeste de la Moscova, singurul care poate face ceva este Turcan, cel care impreuna cu Tkaciuc sau cu altii apropiati ai lui sa poarte PCRM spre o reforma in asa fel incat acesta sa devina un partid socialist sau social-democrat de tip european.

Desigur ca grupul reformator ce ar porni din interiorul partidului comunist ar putea initial aduna pe acei membrii ce doresc Moldovei un drum catre Europa,cu maxima lor expresie printr-un vot in parlament pentru alegerea presedintelui, urmand in a doua faza concretizarea si elaborarea unei doctrine socialiste sau social-democrate de tip european.

In fiecare tara europeana exista o stanga democrata si Republica Moldova are acum mare nevoie de o stanga autentica democrata conform standardelor occidentale.

In concluzie cei ce se vor schimba vor castiga automat vizibilitate in politica si prestigiul occidentului. Va fi Turcan convingator cu colegii sai de partid incat sa devina un nou presedinte de partid reformat si Tkaciuc secretarul sau general?

Blog de informare simultana Bucuresti-Chisinau